tiistai 22. tammikuuta 2013

Melatoniinia voi tilata ulkomailta* mutta hanki ennemmin B12-vitamiinisuihke - Näe miksi

Melatoniini ja B12 suihke - lue miten ne liittyvät toisinsa. Melatoniinituotteet muuttuivat Euroopan komission päätöksestä reseptivapaiksi ja ne luokitellaan ravintolisiksi joita luontaistuotekaupat voivat myydä.*

(ETTEI JÄÄ EPÄSELVÄKSI, heille jotka eivät jaksa lukea otsikkoa pidemmälle - melatoniinin tilaamisesta ulkomailta vuonna 2013 saa yhä sakot ja syytteen lääkeainerikkomuksesta - mutta lue tarkasti eteenpäin, tämä artikkeli kertoo oikeasti toimivasta vaihtoehdosta melatoniinille)

Reseptivapaan melatoniinin menekki yllätti

HS: Melatoniinin myynti vapautui toukokuussa (lue kommentti)

Melatoniinia pidetään ns. unihormonina joka auttaa nukahtamaan, sen hyödyistä voit lukea enemmän täältä sekä täältä.


Kannattaako melatoniini ravinnelisän hankkiminen?


Vaikka olisitkin utelias niin älä hanki melatoniinia nyt sen takia koska asia on nyt esillä kaikissa medioissa. Toki onhan se hienoa, että nyt melatoniinia saa reseptivapaasti ainakin Suomen kaupoista(ulkomailta melatoniinia tilatessa todennäköisesti saat yhä syytteen lääkeainerikkomuksesta, lue eteenpäin). Ainakin sitä voi tilata Suomalaisista nettikaupoista laillisesti, ulkomailta ei välttämättä ole sama asia.

Mutta ottaessasi melatoniinia uniongelmiin teet samaa kuin sosiaalisesti hermostunut tekee ongelmansa ratkaisemiseen, eli ottaa alkoholia. Vertauskuva on lähes identtinen. Mutta lue tarkasti!

Sen sijaan, että ottaisit jotain joka antaa väliaikaisen korjauksen - korjaa se alla oleva ongelma joka aiheuttaa sen.

Ja kun puhutaan melatoniinista niin et tarvitse sitä lisäravinteena, koska suosittelen ennemmin hankkimaan B12-vitamiinisuihkeen. Miksikö?

B12-vitamiini on vastuussa melatoniinin tuottamisesta, ja jos sinulla on B12-vitamiinin puute niin täten se heijastuu myös yöllä kun yrität saada unenpäästä kiinni.

"B12 plays a crucial role in melatonin production, which is another reason it is important to make sure you’re receiving an adequate amount of this vitamin into your blood."


"Vitamin B12 changes the level of production of melatonin. If you have low levels of melatonin, you will often have low vitamin B12 levels as well. Taking vitamin B12 can help sleeping disorders because it increases melatonin production."

B12-vitamiini tunnetaan paremmin energia vitamiinina. Tästä teen huomautuksen kaikille heille jotka aikovat hankkia B12-suihkeen...

Kun ensimmäisiä kertoja otin B12-vitamiinisuihketta kielen alle, josta se ohittaa ruuansulatusjärjestelmän ja imeytyy lähes välittömästi verenkiertoon.. Niin hyvin pian tästä tuli järjetön väsymys ja oli suuri halu mennä nukkumaan, keskellä kirkasta päivää, jonka jälkeen mietin "Vai että energia vitamiini?!"... Unilääke olisi parempi nimitys!

En tarkalleen tiedä mistä tämä johtuu, alkaako se heti tuottamaan melatoniinia ja vaikuttaisi tällä tavalla keskellä päivää? Vaikea sanoa. Mutta tämä tapahtuu vain alkuun, kun alat käyttämään B12-vitamiinia säännöllisesti alat saamaan siitä juuri energia boostia ja sitten illalla nukut paremmin koska melatoniinia tuottava ravinne on kunnossa.

Mutta älä hanki B12-vitamiini lisäravinnetta saadaksesi energiaa, siihen on parempiakin lähteitä. B12-lisällä hoidetaan lähinnä B12 puutosta ja laitetaan juurikin esim. melatoniinin tuotanto kuntoon. Älä odota, että B12 antaisi taikapillerimäisesti todella paljon energiaa, sitä se ei tee.


Onko sinulla puutos B12-vitamiinista?


B12-vitamiinin puutos voi johtaa sokeuteen. Tämän puutoksen haluat saada kuriin.

B12-vitamiini tunnetaan suurimpana vitamiini molekyylinä, jolla on suuria vaikeuksia imeytyä ihmiskehoon vatsalaukun kautta.

Ja joillain ihmisillä puuttuu vatsalaukun proteiinimolekyyli nimeltään "intrinsic factor(IF)", "sisäinen tekijä" - jos tämä puuttuu, tai jos kehosi ei tuota tätä niin B12-vitamiini ei imeydy ruuan kautta ollenkaan, vaikka söisit kuinka paljon lihaa ja kananmunia ym. Tämä tila on nimeltään mahalaukun limakalvon surkastuma, joka johtaa niin sanottuun hapottomaan vatsaan.

Tämän takia B12-vitamiini injektio pistokset ovat suosittuja, eli otetaan B12 piikin kautta suoraan verenkiertoon. Tämän ohella oikean muotoinen B12-vitamiini spray kielen alle suihkautettuna ohittaa ruuansulatusjärjestelmän ja imeytyy välittömästi.

Itselläni ainakin näen B12-vitamiini puutoksen viitteitä, vaikka syönkin paljon lihaa ja kananmunia, joista sitä siis saisi.

Yksi syy tähän on kahvinjuonti. Ihmiset jotka juovat 4 kahvikuppia tai enemmän päivässä kokevat vähintään 15% alennuksen B-vitamiini varastoihin kuin he jotka eivät juo kahvia ollenkaan. Jos juot kahvia muista juoda se laadukkaana luomuversiona, koska normaali kahvi on saastunein ja torjunta-aine rikkain ruoka-aineemme. Minun luomukahvi suositus.

Jotkin lähteet mainitsee, että ruuasta imeytyy B12-vitamiinia ainoastaan 1%.

B12-vitamiinin puute voi johtaa vakaviin sairauksiin kuten mm. sokeuteen, masennukseen, anemiaan, syöpiin, alzheimer, dementia, unettomuuteen, neurologisiin ongelmiin, sydäntauteihin, hedelmättömyyteen.

B12-vitamiinin puutosoireet

-mielen sumuisuus, aivosumu
-muistin kanssa ongelmia
-mielialavaihtelua
-motivaation puute
-apatiaa, haluttomuutta, elämänväsymystä
-uupumusta, väsymystä ja energian puutetta
-lihas heikkoutta
-raajojen kutinaa, jalkojen ja käsien kutina
-hermostuneisuus
-ruuansulatus ongelmia
-anemia, painonputoaminen, ruokahaluttomuus
-ennenaikaisesti harmaantuneet hiukset
-nukut yöt huonosti, vaikeuksia nukahtaa

Olet enemmän kuin todennäköisesti B12-vitamiini puutteessa jos olet...

-kasvisruokailija, vegaani
-yli 50 vuotias
-käytät lääkkeitä jotka näännyttää B12-varastosi, esim antibiootteja(näe lista)
-juot 4+ kuppia kahvia päivässä


B12-vitamiinisuihke suositus


B12 suihkeena itse olen käyttänyt tätä iHerbistä tilattua Pure Advantage, B-12, 500 mcg Spray joka sisältää huimat 175 annosta.

B12-ravinnelisissä on tärkeää kiinnittää huomiota että se on turvallista methylcobalamin muotoa. Tälläinen on ainoa järkevä vaihtoehto kenties vaarallisiin b12-vitamiinipiikkeihin ja muihin lisäravinteisiin.

Methylcobalamin tai metyylikobalamiini on kaikkein imeytyvin B12-muoto, methylcobalamin on aktiivinen B12-muoto ja se on valmiiksi siinä muodossa missä se on luonnollisesti ihmiskehossakin. Tälläinen B12 suihke imeytyy todella ripeästi.

Muiden B12-muotojen kuten hydroxycobalamin ja cyanocobalamin pitää ensin konvertoitua kehossasi oikeaan muotoon ja täten ne ei ole tehokkaita´eikä ne saata imeytyä ollenkaan ja niiden turvallisuuskaan ei ole niin hyvä.

En suosittele muita B12-suihke tuotteita koska tuo on käsittääkseeni paras B12-suihke jota markkinoilla on. Hyvä, toimiva ja halpa. Suomessa vastaavat tuotteet maksaa jopa n. 30€ joten ero iHerbin hintaan on järkyttävä. Makukin on yllättävän hyvä, vaikkei sillä mitään merkitystä olekkaan tässä tapauksessa.


B12-vitamiini yliannostus?


Tämä käyttämäni tuote sisältää 500 mcg eli päivätarpeesta 8333% per suihke. Tämä ei suinkaan ole liikaa, vesiliukoisilla vitamiineilla yliannostusta ei tarvitse pelätä. Itseasiassa tuota voi ottaa vieläpä monta suihkausta päivässä jos siltä tuntuu. Voit tarvittaessa ottaa esim. ensimmäiseksi asiaksi aamulla 1 suihkaus ja sitten iltapäivällä vaikkapa klo 15 yksi suihkaus ja muista ottaa se kielen alle! Kielen alta se imeytyy välittömästi(n 20s sisällä) suoraan verenkiertoon.

Virallinen The Food and Nutrition Board ei ole asettanut mitään ylärajaa B12-vitamiinille, sanoen että siitä ei oikeastaan voi saada yliannostusta. B12-lisäravinteissa on älytön määrä B12-vitamiinia päivätarpeeseen verrattuna koska jokatapauksessa siitä lähimainkaan kaikki ei imeydy, joten siinä on tarkoituksella esim. 8333% daily value per suihke.

500 mcg annoksesta B12-vitamiinia imeytyy kuulemma 1.8 mcg - eli 0.0036% imeytyy, joten ei ole yllätys jos monilla meistä on tästä puutos. Tämä siis vatsalaukun kautta, B12 suihke kielen alta imeytyy huomattavasti paremmin.


Tilasin eilen iHerbistä verovapaan paketin ja laitoin B12-vitamiinisuihketta tulemaan lisää. Jos haluat nähdä tilaukseni niin näet sen klikkaamalla tästä, voit tilata saman $4 rahdilla ja se on verovapaa ja tulee kotiisi reilussa viikosssa.

Paketissa on mukana ilmaistuote sekä propolista(hyödyt), kalaöljyä ja chlorellaa 450 tablettia josta voit lukea lisää vaikuttavia juttuja tuolta. Chlorellan yllättävä hyöty on se, että se estää pahan hajuista hengitystä. Chlorella on myös se aito krapulan estäjä, jos sellaiseen hakisit lisäravinnetta. Chlorella on ehkä se kaikkein paras juttu krapulan estäjänä, nappaa chlorella tabletteja ennen juomista, mahdollisesti sen aikana ja ennen nukkumaanmenoa. B12-vitamiini myös estää krapulaa!

B12 suihkeelle vaihtoehtona voit hankkia B-vitamiini kapselit joissa ovat kaikki B-vitamiini muodot. Tähän paras tuote jota olen itse testannut on Garden of Life, Vitamin Code, Raw B-Complex joka on hyvä tuote, tosin tyyriimpi, mutta joillekkin B12 suihke spray ei toimi niin hyvin kuin kapselit ja kapseleista saa kaikki B-muodot ja paljon muutakin. Energia boosterina tämä tuote on parempi kuin pelkkä B12, tässä on kaikki ne "energia" B-vitamiinit.


Vieläkö haluat hankkia melatoniinia?


Eli näitä B12-vitamiinituotteita suosittelen melatoniinin sijaan. Tosin jos silti haluat melatoniinituotteita, kenties jostain terveydellisestä syystä niin niitä voi mahdollisesti tilata iHerbistäkin***.

Jos olet vieläkin epävarma, että saako melatoniinia tilata ulkomailta niin älä tilaa melatoniinia DHL rahdilla, vaan Global Priority Mail by DHL rahdilla ja pidä tilaus verovapaana eli max noin $40 hintaisena - näin pakettiasi ei tutkita 99% varmuudella, tämä siis jos tilaat iHerbistä. Mainitsen tämän koska Suomen mysteerisestä Tullista ei ikinä tiedä mitä he milloinkin pitävät laittomana ja mitä ei, melatoniini voi olla laitonta tilata ulkomailta vaikka se olisikin reseptivapaa Suomessa! Itse en tilaisi melatoniinia ulkomailta Suomeen. Kaikkeahan voi tilata ulkomailta mutta kaikkea ei kannata tilata. DHL rahdilla saat 100% varmuudella sakot ja syytteen melatoniinin tilaamisesta ulkomailta.

http://www.iherb.com/Melatonin kategoriasta jos minun pitäisi valita tuote oman tiukan ravinnelisä suodatuksen kautta niin... Suosittelisin tätä melatoniinituotetta, ainoa järkevä 1mg melatoniinituote jonka saattaa voida tilata ***laillisesti ulkomailta. Huomaa, että halvin ei ole aina järkevin ja paras vaihtoehto, suosittelen aina katsomaan ainesosalistaa. Suurimmassa osin halvimmissa tuotteissa on kaikenmaailman "moskaa" joka ei todellakaan ole hyvästä ihmiselle... Itse investoin lähinnä vain laatuun ja kaikkein halvimmat tuotteet usein ei ole laatua.

"In a double-blind, placebo-controlled trial, the sleep-promoting potential of melatonin (6-mg single dose) was analyzed and found to be effective."

***Tullin vastaus: "Suomeen voi tilata postitse 1 mg/pv melatoniintabletteja USAsta jos tuotteen markkinointiväite ei ole unettomuuden hoito. Sähköpostitse annetut vastaukset ovat osa Tullin yleisneuvontaa eivätkä ole sitovia." -mutta tullin vastaus ei siis ole milläänlailla sitova ja kaikki melatoniinin tilaaminen voi silti yhä johtaa syytteeseen jos tullivirkailija niin päättää. Joten ei kannata pitää tuota absoluuttisena totuutena vaikka Tullin yleisneuvonta noin sanoikin.

Mutta huom. en ole kokeillut tuotetta enkä myöskään aio hankkia sitä. Itselläni ei ole tarvetta melatoniinille ja vaikka olisikin niin laittaisin sen taustalla olevan ongelman kuntoon enkä hankkisi "quick fixiä". Miehet voi ajatella samaa ajatuksena, että haluatko käyttää loppuelämäsi viagraa vai laittaa kuntoon sen alla olevan ongelman joka aiheuttaa erektiohäiriötä?

***Huomaa myös, että todennäköisesti SAAT YHÄ syytteen lääkeainerikkomuksesta jos tilaat melatoniinia ulkomailta. Tämänkään takia en suosittele sitä. Tee ensin omat tutkimukset aiheesta. Kuten ilmi kävi tässä postauksessa, en missään nimessä suosittele melatoniinia vaan B12-vitamiinin puutoksen kuntoon laittamista. Melatoniinin käyttö on aika hyvin "debunkattu" tässä, jos tämän jälkeen päätyisit hankkimaan melatoniinia niin ihmetykseni olisi valtava. Älä hoida oiretta, hoida syytä joka johtaa siihen.

Joten suosittelen toimimaan nyt. Hanki B12 suihke ja näe tulokset itse, sinulla ei ole mitään hävittävää - se on niin halpa joten miksipä ei kokeilla?


Kirjoitan pian unettomuuteen ja unenlaatuun epätavanomaisia vinkkejä, joten stay tuned!

Mikäli haluat ylöspäin elämässä, niin muista katsoa myös Työkalut Menestykseen & Hyvinvointiin, josta löydät uusimmat suositukset aivojen ja elämän päivittämiseen. On jo vuosi 2014 ja näitä resursseja ei kannata jättää käyttämättä. Kun muilla elämänlaatu vain huonenee vanhetessaan, niin sinulla taas elämä vain paranee.

Lähteet ja lisää luettavaa B12-vitamiinin hyödyistä


Warning: Potentially Life Threatening Vitamin Deficiency Affects 25% of Adults

Pervasive B12 Deficiency Affects Millions – How About YOU?

Pimeähormonin myynti kasvaa – apteekit epätietoisia myyntiluvasta

Supplements: Melatonin

Vitamin B12: Are You Getting It?

"Fall Asleep Faster by Taking This During the Day"
As you age, it becomes more difficult to get a good night's sleep because your body becomes less efficient at making this hormone - taking this can help fix the problem while also boosting your energy, improving your mood and memory... B12 suihke spray


maanantai 14. tammikuuta 2013

perjantai 11. tammikuuta 2013

Nyt on halvin aika iHerb tilauksille - Sinulla on nyt iHerb VIP asiakkuus(+mahdollisuus saada pysyvä VIP status)

Kun kuuntelen uutisia arvonlisäverojen noususta, ajattelen kuinka paljon enemmän säästän nyt iHerbistä tilaamalla.

Ja Tammikuu on tarjouksen aikaa. iHerbissä varsinkin. Nyt nimittäin jokaikinen iHerb asiakas on YLENNETTY VIP asiakkaaksi!

January Special: You are now a VIP customer!


Reilu alennus lisäravinteista / vitamiineista ja mukana yllätysetu!


iHerbillä on nyt siis VIP asiakkuus tarjous kaikille asiakkailleen.

Tammikuu 2013 ajan kaikki saavat seuraavat alennukset jokaisesta tilauksestaan:

VIP Discount: 5% $0+, 6% $60+, 7% $70+, 8% $80+, 9% $90+, 10% $100+, 12% $200+, 14% $400+


Yllätävä tarjous - PYSYVÄ iHerb VIP asiakkuus?


Kun tilaat nyt Tammikuussa iHerbistä $200 edestä, saat toistaiseksi pysyvän VIP statuksen iHerbiin, kenties monien vuosien ajaksi, ja tulet jatkossa aina nauttimaan alla olevista hyödyistä:

Jatkuvat VIP Alennukset:
- 5% pois tilauksesta jonka hinta on $60 tai alle, tämä tulee kaikille alkaen nollasta
- 6% pois tilauksesta jonka hinta on $60 tai enemmän
- 7% pois tilauksesta jonka hinta on $70 tai enemmän
- 8% pois tilauksesta jonka hinta on $80 tai enemmän
- 9% pois tilauksesta jonka hinta on $90 tai enemmän
- 10% pois tilauksesta jonka hinta on $100 tai enemmän
- 12% pois tilauksesta jonka hinta on $200 tai enemmän
- 14% pois tilauksesta jonka hinta on $400 tai enemmän

Tämän päälle saat jatkuvasti erikoistarjouksia jotka ovat vain iHerb VIP asiakkaiden käytettävissä.

Normaalisti iHerb VIP asiakkaaksi päivittyy vasta kun olet tilannut $2000 edestä, nyt saat tämän himoitun statuksen itsellesi toistaiseksi pysyvästi vain $200 tilaus summalla. Saat VIP asiakkuuden periaatteessa $1800 halvemmalla.

Lisää aiheesta näet iHerb Super Specials kategoriasta.


Mitä tilata iHerbistä? 2013 iHerb suosituksia


Jos jokatapauksessa suunnittelet tilaavasi paljon tavaraa nyt iHerbistä tulevina kuukausina, kannattaa se tehdä jo tässä kuussa saavuttaaksesi pysyvän iHerb VIP asiakkuuden.

Kenties aiot tilata paljon lisäravinteita joilla teet uuden vuoden lupauksesi saavutuksen väistämättömäksi?

Seuraajani tietävät mitä hehkutan nyt kaikista eniten ja mitä suosittelen sinunkin hankkivan, palataan siihen myöhemmin.

Mutta nyt laitan tähän iHerb tilaus paketti esimerkkejä elintarvikkeille/lisäravinteille.

Pidän tilausmäärät sellaisina, ettet joudu maksamaan 14% elintarvike/lisäravinne ALVia - eli saat seuraavat paketit verovapaasti suoraan kotiisi reilun viikon kuluttua.

Verottomasti tilataan iHerbistä simppelisti pitämällä ostoskorin tuotteiden yhteissumma noin $40-41 paikkeilla, siihen päälle tulee $4 rahtimaksu ja täten yhteissumma on aina noin $45(€35) josta ei siis ylity €5 minimi ALVia kun tilataan pelkkää 14% ALVin lisäravinteita.

Pidä huolta, että tuotteet ylittää $40 ostoskorissa, näin saat $4 rahdin. Alle $40 ostoskori niin Global Priority Mail by DHL rahti maksaa $6.

Jos tilauksesi jää hieman alle $40 niin lisää esim. jokin herkullinen Yogi tee(koita ainakin Egyptian Licorice Mint joka on kenties maukkain Yogi-tee), alle $5 kalaöljy tai jokin parin dollarin Yummy Earth luomukarkkipussi tai esim. jokin 85centin seksikäs luomuhuulirasva tilauksesi viimeistelemiseksi.

Monet tilailee iHerbistä yhä suurilla summilla ja maksavat yksinkertaisesti verot, joten jos olet tälläinen niin ota tästä suositus ideoita.

Lisään esimerkkeihin tuotteet ja nopeat ajatukset niistä, ja jokaisessa paketissa myös freebie ilmaistuote suositus.

Nämä paketit on nyt ainakin Tammikuun aikana verovapaita kaikki, ensi kuussa näihin ei enää tule 5% alennusta(ellet ole VIP asiakas) ja sitten nämä ei enää ole verovapaita... Joten suosittelen tilaamaan tässä kuussa iHerbistä paljon.


Paketti 1


Y.S. Eco Bee Farms, Propolis, Extract, 11.4 oz (323 g) -propoliksen hyödyt
Maca Magic, Woman, Libido Formula, (60 ml) -naisille maca libido formula
Pure Advantage, B-12, 500 mcg Spray, 1 fl oz -b12-vitamiini "energia" suihke
Sweet Tree, Organic Coconut Palm Sugar, Blonde, (454 g) -näe uskomaton video
Freebie: Garden of Life, Vitamin Code, Raw Whole Food Multi, Family, 4 Capsules

Paketti 2


Paradise Herbs, Resveratrol, 60 Veggie Caps -uskomaton resveratrol video alempana
Now Foods, Real Food, Whole, Raw Brazil Nuts, Unsalted, (340 g) -seleeniä, sex booster
Thorne Research, Vitamin D/K2, 1 fl oz (30 ml) -hyödyllisin ravinnelisä koskaan?
Yogi Tea, Perfect Energy, Vanilla Spice, 16 Tea Bags, 1.12 oz (32 g) -L-theanine tee
Freebie: Healthy Origins, Nattokinase 2,000 FU's, 100 mg, 7 Vcaps

Punaviinin Resveratrol miracle


Paketti 3


Madre Labs, Madre-C, Vitamin C, 6.35 oz (180 g) -maailman paras C-vitamiinituote?
Amazon Therapeutics, Maca Magic, Maca Velvet, (60ml) -testot taivaisiin - sis. Deer Antler Velvet
Madre Bees, Organic Mint Lip Balm -$0.85 huulirasva ylittämään $40 raja, josta uupui $0.19
Freebie: Amazing Grass, Amazing Meal, Original Blend, 22 g

Paketti 4


Huy Fong Foods Inc., Sriracha, Hot Chili Sauce, (482 g) -yksi parhaista chili kastikkeista
Organic India, Turmeric Formula, Healthy Inflammation Response, 90 Veggie Caps -curcumin video
Yogi Tea, Woman's Moon Cycle, Caffeine Free, 16 Tea Bags, (32 g) -kuukautisvaivoihin
Organic India, Tulsi Tea, Lemon Ginger, Caffeine-Free, 18 Infusion Bags (36 g) -tulsi-inkivääri tee
Now Foods, Magnesium Citrate, 100% Pure Powder, (227 g) -hyvä ja halpa magnesium lisäravinne
Freebie: Metabolic Maintenance, Meta-28 Protein, Appetite Control Drink, 46 g


Paketti 5


Now Foods, TestoJack 100, 120 Vcaps -miehille testot ylös
Optimum Nutrition, Creatine Powder, Micronized, Unflavored, 5,000 mg, (300 g) -laadukkain kreatiini
Yogi Muscle Recovery Tea -muscle recovery palautustee testobooster yrteillä, mahtavan makuinen
Freebie: Metabolic Maintenance, Meta-28 Protein, Appetite Control Drink, 46 g

Paketti 6


Yummy Earth, Organic Hot Chili Pops, 15 Lollipops, (85 g) -maukkaita chili tikkareita
Madre Labs, Omega-3 Premium Fish Oil, 1000 mg, 100 Softgels -EPA & DHA
Dragon Herbs, Spring Dragon Longevity Tea, Caffeine Free, 20 Tea Bags (50 g) -lue arvostelu
Organic India, Tulsi Tea, Sweet Rose, Caffeine-Free, 18 Tea Bags, (28.8 g) -maukas Holy Basil tee
Madre Labs, CafeCeps, Instant Organic Coffee Beverage, (100 g) -suomalaisten suosima kahvi
Doctor's Best, Best MSM Powder, 250 g -markkinoiden paras ja halvin Opti-MSM
Freebie: Garden of Life, Vitamin Code, Raw Whole Food Multi, Family, 4 Capsules

Paketti 7


Carlson Labs D3-vitamiini kalaöljyllä -4000IU d3 + 115mg omega'3s/kapseli
Now Foods Whole Raw Brazil Nuts, Unsalted -testosteroni ruokaa
Yummy Earth, Organic Refresh Mints, Peppermint -luomu piparminttu karkkeja suunraikastajaksi
Sriracha, Hot Chili Sauce -parantamaan riisiruokien makua, tekee ruuan loistavan makuiseksi
Freebie: iHerbin paras freebie ilmaistuote -tämän hetken paras iHerb freebie

Paketti 8


Sun Warrior, Raw Protein Plant-Based, Warrior Blend, Natural, 35.2 oz (1 kg) -iHerb proteiini suositus
Yogi Tea, Tahitian Vanilla Hazelnut, Caffeine Free, 16 Tea Bags, (36 g) -hyvä Yogi tee
Freebie: Special, Adapt 232, Herbal Adaptogen Formula, 6 Capsules

Monet tai lähes kaikki näistä ovat suoraan omista tilauspaketeistani, iHerb tilaus historiastani kopioitu. Jotkin paketit ei välttämättä aivan ylitä $40 saadaksesi halvemman rahdin.

iHerb freebiet voivat muuttua milloin tahansa, joten listaamani freebiet ei välttämättä ole aina saatavilla. Ja saat yhden freebien per tilauspaketti. Huomaa myös, että kun olet ottanut kerran yhden freebien niin et saa enää sitä samaa freebietä ilmaiseksi jatkossa vaan sinun on aina otettava jokin uusi freebie.

Lisää esimerkkejä seuraavassa artikkelissa, löydät sieltä 2 mielenkiintoista tilaus pakettia... Ja pidän kyseistä suositusta tärkeimpänä suosituksena. 99% populaatiosta ei saa tätä tarpeeksi vaikka tämä on välttämättömin perustarve jokaiselle, jonka myötä tämän ravinneaineenpuutos on nyt #1 tappaja sekä miehissä että naisissa(ei, en tarkoita d-vitamiinia).

Omia iHerb tilauspaketti esimerkkejä löydät iHerb Suositukset sivultani, suht alusta, tällä hetkellä siinä on 3 viimeistä pakettiani ja näet ne yhdellä klikkauksella. Päivittelen iHerb paketteja sinne jatkuvasti lisää.

Lisää suosituksia yläpalkistani iHerb suositukset ja oikealta sivupalkista sekä Mitä tilasin iHerbistä? postauksestani.

Jos joskus olet suunnitellut tilaavasi iHerbistä paljon, niin nyt on hyvä aika - vain Tammikuun loppuun aikaa, joten toimi nyt ja nauti VIP statuksesta jatkossa.

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

"Ihmeeksi" tituleerattu Activator X on tunnistettu - Käytkö salilla ilman tätä tietoa...?

Mikä on tämä "ihmelöytö" joka vaikuttaa kaikkeen - jopa D-vitamiinin käyttöön? Jos käytät D-vitamiinituotteita ilman tätä niin saatat tehdä enemmän harmia kuin hyötyä. Huh huh.

Tämä on aivan uusi löytö josta en itsekään ollut tiennyt.

Mitä jos sanoisin, että tämä on pakollinen juttu kaikille heille jotka käyttävät D3-vitamiinilisää? Eli kirjaimellisesti lähes kaikille? Eikä vain pakollinen, vaan aivan välttämätön - yhtään liioittelematta, päinvastoin... Toivot, että olisit kuullut tästä aikaisemmin.

Yli 60 vuoden mysteeri on selvinnyt... Mikä on tämä X-factor?

Mikä on tämä vihdoin selvinnyt mystinen ravinneaine, joka on lähes kokonaan hävinnyt modernista ruokavaliostamme ja täten emme edes tiedä siitä saati ole kuullut siitä?

Ja olet varmasti pohtinut, miten eläimet juoksevat villinä läpi elämänsä harjaamatta hampaita, puhdistamatta hammasvälejä, käymättä hammaslääkärissä ja silti niillä on täydelliset reiättömät hampaat eikä hammasongelmia. Mitä villit eläimet saa ruokavaliossaan jota sinä et saa? Voiko sinunkin hampaasi muuntautua tämän myötä täydellisiksi? Ja hampaat on se pienin hyöty jota tämä "ihmeaine" tarjoaa.

Tämä saattaa paljastaa myös sen miksi esi-isillämme ei ollut syöpiä.

Naisille(ja miksei miehillekkin) mahtava hyöty tästä on se, että se tekee ihon todella hehkuvan kauniiksi, josta näetkin kuva todisteita alempaa. Tämä on juuri se "anti-aging" ravinne jonka tarvitset. Miehille sekä treenaajille "Activator X" hyödyt voi olla suurin mahdollinen löytö, koskaan. Raskaana oleva ystäväsi toivoo, että olisi kuullut tästä aikaisemmin.

Mutta sitä ennen, mieslukijani... (Naislukija voi skipata seuraavan kappaleen)


D-vitamiini, testosteroni ja A vitamiini sekä "Activator X"


Miltä se tuntuisi, kun kävellessäsi kesäisellä rannalla, ravintolassa tai kauppakeskuksessa 10 metrin säteellä jokaisen naisen pää kääntyisi SINUUN? Mistä saisit tälläisen "mystisen auran" joka saa kauniit naiset hulluiksi sinuun?

Vastaus varmaan jo popsahti päähäsi. Kaikki tietää sen, mutta miten saada sitä lisää?

Jos siis haluat nostaa testosteronitasoa luonnollisesti, lue kirjoitukseni tältä sivulta.

Löydät kyseisen kohdan hakemalla ctrl+f: Sivuhuomautus D-vitamiinista, testosteronista ja A vitamiinista

"Tee tämä ja voit odottaa ällistyttävää testosteroni- sekä libido boostia."

Myöhemmin tulet kysymään: miten saat heidät pois kimpustasi..?? Mutta et ole vielä siellä, THAT'S NOT YOU - YET, joten et voi kuvitellakkaan sellaista. Mutta eikö se olekkin mielenkiintoista, kun pääset siihen pisteeseen? Se on varmasti hauskaa... Kannattaa kokeilla, vielä kun ehdit, ettet sitten vanhempana herrana kiikkustuolissa hoe yhteiskunnan mantraa "I wish I had".

Ja jos et ole vielä kuullut tästä Activator X "ihmeestä"...


Ikävä kyllä tämä tulee AIVAN varmasti kuulostamaan joltain uskomattomalta "snake oil" jutulta, repesit jo tälle varmaan pahemman kerran, X-factor, cmoon. Tiedän, naureskelin Activator X:lle aikoinaan itsekkin.

Mutta... Pahinkin kyynikko(kuten minä itse, joka ei usko mitään ennenkuin tiedän kaiken siitä)... Niin, pahinkin kyynikko muuttaa mieltään kun katsoo tätä valtaisaa informaatiomäärää ja virallista tutkimustietoa jota tästä huvittavan kuuloisesta "Ihmeaine" X-factor "Activator X:stä" löytyy. Kyllä, PAHINKIN KYYNIKKO muuttuu. Sinäkin saatat olla sellainen?

Hieno puoli on se, että sinun ei tarvitse uskoa minua, mikään näistä ei ole minun mielipiteitäni vaan tietoa hyödyllisestä tutkimustiedolla todistetusta "ihmeaineesta" - yritän kasata tähän postaukseen kaiken mahdollisen tiedon lähteineen tästä. Tämä on vielä niin uusi juttu(vasta nyt tieteellisesti todistettu), että ei ole yhtään ihme ettet ole kuullut tästä.

Noh... Mistä on siis kyse?

Kulttimaineen saanut "Activator X" löytö, jonka pitäisi auttaa lähes kaikkeen kuin "ihmeen" tavalla - jos tätä haluat, tämä on myös kuuluisa juttu kehonrakennuspiireissä - niin lue eteenpäin.

Tämän avulla "Life hacker" Tim Ferriss kolminkertaisti testosteronitasonsa lyhyessä ajassa. Activator X auttaa siihenkin...? Mitä ihmettä? Lue pidemmälle, tästä selviää tietoa alempana.

Miksi et ole kuullut vielä tästä "ihmelöydöstä" enemmän, jos Activator X kerta löydettiin yli 60 vuotta sitten(Weston A. Price toimesta) niin miksi se ei ole kaikkien huulilla ja miksi siitä ei puhuta kaikkein tarpeellisimpana lisäravinteena?

Syy todennäköisesti on se, että Activator X oli tuntematon "mysteerivitamiini" KUNNES viimein vasta 5 vuotta sitten, 2007 vuonna saatiin selville(Dr. Chris Masterjohn toimesta), että se on K2-vitamiini, ja tarkemmin sen MK-4 muoto. Tämän takia se ei ole vielä löytänyt tietänsä valtamediaan. Ja et todellakaan vielä löydä Iltalehden hehkuttavan tätä - mutta pian löydät. Valtamedia tulee useimmiten vähintään 10 vuotta jäljessä monissa suurimmissa jutuissa, ainakin mitä ravintoon ja terveellisyys otsikoihin tulee.

Sitäpaitsi kyselin satunnaisilta ihmisiltä(otanta 20-50 ihmistä), ja suurin osa ei ollut koskaan kuullutkaan K-vitamiinista, ei edes tiedä moisen vitamiinin olemassaolosta. Sen takia et ole kenties kuullut tästä koskaan. Ja pelkkä K ei ole vielä mitään, vaan sen täytyy olla jotain paljon paljon enemmän. Jos jokin on d-vitamiinin kaltainen terveyden ja perfomanssin edistäjä ja myös yksi suurimmista d-vitamiinin tukijoista, niin siitä olisi hyvä olla tietoinen.

Apteekista ostetussa multivitamiinipurkissa saattaa olla K-vitamiini, mutta se on K1 vitamiinia jolla ei ole mitään mainittuja "Activator X" hyötyjä. K2-vitamiinistakin on monia eri muotoja ja sen täytyy olla juuri se oikea K2 molekyylimuoto, jotta niittäisit tämän "ihme-aineen" hyötyjä.

K-vitamiinitasoja ei ole mahdollista mittauttaa.


K2-vitamiini ja yhteys fyysiseen viehättävyyteen ja täydellisiin hampaisiin - "Huh huh, mikä löytö"


Dr. Weston Price huomasi, että tietyt alkuasukkaat, joilla oli tämä "X-factor" - olivat hyvin vahvoja, ulkomuodoltaan lihaksikkaita ja he olivat fyysisesti erittäin viehättäviä(näe todisteita alempaa) sekä he elivät ilman minkäänlaisia sairauksia läpi elämänsä. Tutkittuaan asiaa enemmän Dr. Price löysi yhdistävän X-factorin joka nyt vihdoin ilmeni K2-vitamiinin MK-4 muodoksi, se on tämä Activator X.

K2-vitamiini on nyt tutkitusti tärkein tekijä täydellisten hampaiden saavuttamiseen. Voisiko K2 pelkästään tehdä sinulle reiättömät hampaat loppuelämäksi? Ei voi sanoa kuin "Huh huh, mikä löytö".

The important vitamin K2 - Dr Weston A. Price's powerful dental caries healer "Activator X"

Dr. Price huomasi myös, että tämä X-factor(joka silloin vielä oli mysteerivitamiini) pysäyttää luuntiheyden heikkenemisen ja jossain tapauksissa lisäsi luumassaa ihmisille joilla oli osteoporoosia. Tällöin ravinnetieteen Indiana Joneksiksi tituleerattu Weston Price tiesi löytäneensä jotain suurta.

Jos haluat lukea lisää tästä Weston Pricen ihmelöydöstä jolla ihmiset pitää mm. hampaansa täydellisessä kunnossa. Activator X joka myöhemmin todettiin K2 vitamiiniksi, lue seuraavaa:

Lääkäri Chris Masterjohnin uskomaton artikkeli joka toteaa Dr. Pricen "Activator X" olevan K2-vitamiini ja sen MK-4 muoto - artikkeli uskomattomine datoineen, kaikkien olisi syytä lukea:

On the Trail of the Elusive X-Factor: A Sixty-Two-Year-Old Mystery Finally Solved

Vitamin K2, Menatetrenone, Weston A. Price Activator X…or Whatever…It’s Amazing

Huomaa myös, tämä on UUSINTA TIETOA -> jos käytät D-vitamiinituotteita niin saatat tehdä enemmän harmia kuin hyvää jos et käytä K2 vitamiinia sen ohella:

Warning: If You Take Vitamin D Without This, You May Actually Harden Your Arteries

"So many people are on the vitamin-D bandwagon, but it could be causing more harm than good. If you're lacking this critical nutrient to complete the job, it could cause calcification that can lead to hardening of your arteries..." -Dr. Mercola

Tarvittaessa käytä http://translate.google.fi/ | Ensimmäinen suomennettuna | toinen artikkeli | kolmas artikkeli | Joo, googlen suomennus on vielä aika alkeellista. Mutta lue eteenpäin, kerron asiasta enemmän.


This Could Be Even BIGGER than the Vitamin D Discovery…




Sivuiltani löytyy erittäin suosittu D-vitamiini postaus, josta löytyy kattavat tuotesuositukset ja D-vitamiinin hyödyt, mutta jossa ei myöskään ollut mainittu tästä aiheesta.

Tämä on uusinta informaatiota joka kannattaa ottaa vakavasti. Ilman K2-vitamiinia D-vitamiinin käyttö voi olla hyödytöntä ja joidenkin lähteiden mukaan jopa vaarallista, jota on tietysti vaikea uskoa itsekkään. Onko asia oikeasti niin? Lue eteenpäin ja se selviää...


K-vitamiinit on hyvä eritellä, Activator X:ää löytyy vain yhdestä


Vain kaksi K-vitamiini muotoa ovat luonnollisia, K1 & K2.

K1 - Kasviperäinen (phylloquinone, phytomenadione, phytonadione)

K2 - Bakteeriperäinen ja eläinlähteistä (menatetrenone, menaquinone - MK-n, n=4..10). K2 on eniten käytettävissä oleva muoto, parhaiten imeytyvä. K2-MK-4 muoto on se mitä haemme tässä. Lue alempaa lista ruokia mistä MK-4:sta löytyy.

K3 - Synteettinen (Menadione) K3 synteettistä versiota pitäisi vältellä kuin ruttoa, ei sovi ihmiskäyttöön - silti sitä saattaa olla myynnissä k-vitamiini lisäravinteena.

K4 ja K5 - Synteettisiä, ei käytetä ihmisruokavaliossa


Olet saattanut kuulla, että K1-vitamiini konvertoituu kehossa K2-vitamiiniksi?


Tästä totuus on seuraava: K1-vitamiinista hyvin pieni osa konvertoituu kehossa K2-vitamiiniksi.

Vaikka söisit päivittäin tarpeellisen määrän K1-vitamiinia, suurimman osan siitä ihmisen maksa käyttää vertahyydyttävään prosessiin ja täten siitä jää hyvin vähän tai lähes ei yhtään K1:stä konvertoitumaan K2:ksi luiden hyödyksi. Ja K2:lla on todella paljon muitakin hyötyjä kuin vain luut...


K2-vitamiini (Activator X) estää iän mukana tulleita ongelmia:


mm. allaolevat voidaan välttää k2-vitamiinilla. Tutkimustietoa ja lähteitä jotka jopa väittää k2:n estävän syöpää.

-osteoporoosi(K2 on suurin osteoporoosin ennaltaehkäisijä)
-luiden murtumat
-verisuonien kalkkeutuminen
-sydäntaudit ja sydänriskit/kohtaukset
-apua ärtyvän suolen oireyhtymään
-diabetes ehkäisy
-pysäyttää Alzheimerin taudin etenemisen
-ilman K2-vitamiinia elintärkeät kalsium, A-vitamiini ja d-vitamiini peräiset proteiinit ei "toimi" / aktivoidu kehossasi

Jos käytät kalsium ravinnelisää ILMAN K2-vitamiini ravinnelisää niin teet todella suurta harmia itsellesi. Se on jopa hengenvaarallista. K2 tuo synergian tähän. Kalsium ei ole hengenvaarallista MUTTA ilman K2:sta se ei osaa mennä "oikeaan paikkaan" ja täten tekee suuria ongelmia. Voit löytää tästä tietoa lähteistä alempaa ja katsomalla Youtube videon alempaa.


K2-vitamiinin puutos - tämän hetken #1 TAPPAJA - "Dramaattisin löytö koskaan"


NYT: Maailman tunnetuimmat ravintoexpertit ovat löytäneet seuravaa: Kalsium ei autakkaan osteoporoosiin kuten väitetään, itseasiassa päinvastoin - missä syödään eniten kalsium ravinnelisiä, siellä on eniten osteoporoosia. Ja tämän lisäksi kalsium aiheuttaa verisuonien kalkkeutumsita, sydän- ja verisuonitauteja - tämä kaikki jos siis ollaan K2-vitamiinivajeessa. Ilman K2-vitamiinia kalsium menee vääriin paikkoihin kuten verisuoniimme ja se aiheuttaa verisuonien kalkkeutumista ja ennenaikaista kuolemaa.

Ja nämä taudit tapahtuu jo siitä kalsiumista joka tulee pelkästään ruuamme kautta, joten on dramaattisen tärkeätä saada K2-vitamiini kuntoon. Ei ole edes dramaattista sanoa, että kalsium tappaa ihmisiä tällä hetkellä K2-vitamiin puutoksen takia - se on #1 tappaja miehissä sekä naisissa. Ja tämä tulee jo pelkästään kalsiumista joka tulee ruuamme kautta... Mutta jos syöt tämän päälle kalsium lisäravinteita niin tilanne on vielä dramaattisempi.

K2-vitamiini expertti Dr. Kate Rheaume-Bleue TV-haastattelu joka sinun täytyy nähdä:

Huomaa, että tämä (vaalea) nainen on nelikymppinen ja hänellä on juuri raskaus takana. K2-vitamiini on toiminut hänellä erittäin hyvin. Dr. Pricen huomaama asia, että K2-vitamiinirikkaalla ruokavaliolla elävät ovat fyysisesti hyvin viehättäviä pitää paikkansa käytännössäkin siis. Haluatko enää jatkaa K2-vitamiinin puutoksessa?

-K2-vitamiinia pidetään tämän hetken numero 1 "anti-aging" ravinteena. Enää ei tarvitse harkita kliseisiä TV-mainoksien kalliita voiteita julkkiksien mainostamina, jotka eivät itse ikinä todellisuudessa käyttäisi moista ainetta mutta ovat mainostamassa sitä koska saavat pari miljoonaa siitä. sen sijaan tämä edullinen vitamiini josta sinulla on aina ollut puute voi OIKEASTI muuttaa koko loppuelämäsi suunnan kohti unelmien elämääsi josta olet aina haaveillut.

-nyt myös tiedetään, että D3-vitamiini suurina annoksina on myrkyllistä vain silloin kun on K2-vitamiivaje

"If you supplement vitamin D, you also need to make sure you're getting enough vitamin K2, as these two nutrients work in tandem. Vitamin K2 deficiency is actually what produces the symptoms of vitamin D toxicity, which includes inappropriate calcification that can lead to hardening of your arteries."

K2-vitamiinin hyödyt voivat olla ihmisille suuremmat kuin ollaan ikinä kuviteltukkaan...

-K2-vitamiinilla tulee olemaan pian eittämättä yhtä suuri status kuin D-vitamiilla, ellei jopa suurempi - koska se on välttämätön myös D:n oikeanlaiseen toimintaan

-nykypäivänä tärkein ravinnelisä onkin ensin K2-vitamiini ja vasta sitten D3-vitamiini


Tätä tuskin tiesit K-vitamiinista, Activator X:stä - Jos kävisit salilla ilman tätä tietoa... Saattaisit tuhlata vain aikaasi


Kalsium, D-vitamiini ja A-vitamiini vaativat K2-vitamiinia toimiakseen oikein ja synergisesti.

-K2-vitamiini aktivoi siis myös A-vitamiinin, joka on vastuussa testosteronin tuotannosta - en yhtään ihmettele enää, miksi nykymiehillä on niin huonot testotasot. tämä k2-vitamiinivaje kiteyttää sen ongelman, mutta se on mahdollista korjata.

-"A-vitamiinilla on suora vaikutus kiveksien testosteronin tuotantoon ja tämä yhdessä sinkki ravinnelisän kanssa toi yhtä vaikuttavia tuloksia kuin anaboliset steroidit", tutkimukset toteaa

Tiesitkö, että proteiinirikas ruokavalio näännyttää ihmisen A-vitamiini varaston? Et ehkä tiennyt tätä, mutta A-vitamiini on yksi tärkeimmistä tai kenties tärkein kehonrakennus vitamiineista. Joten voit syödä kuinka paljon haluat proteiinijauhoja ja käydä salilla ja etkä saa mitään tuloksia. Tämän takiako juuri sinä et saa tuloksia ja luulit olevasi vain surkea geeneiltäsi?

Väärin...

Tämä kaikki korjataan K2-vitamiinilla. Enää sinun ei tarvitse syytää geenejäsi, vaan sitä, että ihmisillä joko on oikeat ravinteet käytössä tai ei. Onneksi sinulla on valinta ja tieto tästä. Pian salikaverisi saattaa alkaa kyselemään "Mitä teet paremmin kuin muut?".

Saat A-vitamiinia todennäköisesti tarpeeksi ruokavaliosi kautta. Porkkanoista ym MUTTA A-vitamiini peräiset proteiinit ei aktivoidu kehossasi ilman k2-vitamiinia, josta sinulla on 99% varmuudella ollut vaje koko elämäsi ajan. Tämäkin fitness mysteeri on vihdoin ratkennut, enää ei tarvitse syyttää "huonoja geenejäsi" vuosien salilla käynnistä ja ihmettelystä miksi et näe tuloksia, jotkut saa tuloksia mutta minä en? Muilla on unelmien kroppa joten minullakin voisi olla se, tiedät sen ja nyt tiedät miten asian voi oikeasti muuttaakkin.

Tämä lähde More vitamin K2, more testosterone mainitsee k2-vitamiinin ja testosteronin nousun selkeästä yhteydestä ja mainitsee myös, että normaalilla k-vitamiinilla ei tullut minkäänlaista testosteronin kasvua - vain sillä aidolla k2-vitamiini MK-4 muodolla, joka onkin se kuuluisa "Activator X" jonka avulla ne suuret kehonrakentajatkin kroppansa ovat tehneet. K2-vitamiinin kuntoon laittaminen on se pohjatyö joka sinun pitäisi laittaa kuntoon ennenkuin teet mitään muuta.

Sen sijaan, että suositeltaisiin A-vitamiini rikkaita ruokia - "Mieslehdet" suosittelee proteiinirikasta ruokavaliota unelmien lihaksikkaan kropan saavuttamiseen, tietämättä että se tuhoaa A-vitamiinivarastot ja se jättääkin miehet ihmetteleväksi kun ei tuloksia tule vaikka kuinka napsii protskujauhoja ja täten miehet valitseen sen säälittävän reitin... Eli laittomia hormooni steroideja ja testosteronipiikkejä. Onneksi näihin löytyy luonnollisiakin lähteitä, kun suuntaa katseet ulos mainstream lähteistä. Näitä lähteitä löydät kun luet eteenpäin.

Sinkki on varmasti monen treenaajan tiedossa, mutta entäpä A-vitamiini? A-vitamiini tutkimuksista on selvinnyt uskomattomia tuloksia testosteronin ja jopa kasvuhormonin suhteen.

A-vitamiini auttaa:
-erittämään lisää testosteronia luonnollisesti
-lisää human growth hormone(HGH) kasvuhormonin eritystä, tämä tekee sinut mm. nuoremmaksi
-A-vitamiini laskee estrogeenitasoja, estrogeenin kontrollointi on tehokas tapa polttaa rasvaa, eli laihtua
-eräässä toisessa tutkimuksessa A-vitamiini + rauta ravinnelisät toimivat anabolisten steroidien tapaan heille joilla oli näistä vaje

Huomaa: Synteettinen A-vitamiini voi olla hyvin myrkyllistä jos sitä ottaa liikaa ravintolisänä. Mutta luonnollinen paras rasvaliukoinen A-vitamiini on vain hyväksi ja sitä voi ottaa turvallisesti hieman suurempia määriä suosituksiin verrattuna.

Yksi hyvä lähde rasvaliukoiseen A-vitamiiniin olisi Cod Liver Oil tuotteet. Mutta ennenkuin tilaat moisia, sinun on hyvä tietää varoitus* aiheesta plus, että jostain kumman syystä cod liver oil on Suomessa lääkeainelistalla. Kuulostaa kenties vitsiltä, mutta totta se on. Joten en suosittele tilaamaan, ellet halua ottaa riskiä lääkeainerikkomuksen kanssa.

Pidän kuitenkin suosituksen tuossa ulkomailla asuville Suomalaisille lukijoilleni. Ellet aio tilata cod liver oilia niin syö paljon porkkanoita tai maksaa saadaksesi A-vitamiinia. Muista syödä porkkanan kanssa rasvaa, muuten porkkanan beetakaroteeni ei muuntaudu kehossasi aidoksi A-vitamiiniksi. Porkkanaraasteen sekaan oliiviöljyä.

Tiedä myös tämä: porkkanan beetakaroteenin muuttumista A-vitamiiniksi voi estää jodin puute. Joten saatat joutua harkitsemaan luonnon rikkainta jodin lähdettä, eli Kelpin hankkimista. Onneksi se on halpaa. Huomaa Kelpin ällistyttävä jodin sisältö, tätä ei tarvitse syödä paljoakaan päivässä. Kelppiä suosittelen muutenkin, jodista meillä monilla saattaa olla hiljainen puute. Itse huomaan eron kelpillä, jos en ole ottanut sitä pientä palaa säännöllisesti niin on sellainen "lazy slug" olotila. Ylläolevan Kelpin lisäksi minulla on myös käytössä tämä kelp tuote, joka on monille parempi.

Toistan: A-vitamiinin liikasaanti voi olla haitallista. Joten jos innostuit A-vitamiinista testosteronin nostajana ja muutenkin treenauksien parantamiseen, olitpa mies tai nainen... Niin kohtuus kaikessa. Tämän ohella muista se, että jos syöt korkea proteiinipitoista ruokavaliota niin se myös näännyttää kehosi A-vitamiinivaraston ja silloin ei tarvitse ihmetellä jos salilla käynnistä ei tuloksia näe. Ja tietenkin, K2 on oltava kunnossa - muutenhan et näe mistään näistä mitään hyötyä ja elät jatkuvassa kroonisessa monien ravinteiden vajeessa ja pitkäaikainen K2-puute voi johtaa verisuonien kalkkeutumiseen joka ei ole hyvä juttu.

K2 voi tutkitusti muuttaa monet asiat kerralla. Mutta ikävä kyllä sitä ei saa ruokavaliosta tarpeeksi tai lähes ollenkaan, edes asian experttien mukaan.

*Dr. Mercola jyrkästi vastustaa cod liver oilia, joten kannattaa miettiä kahteen kertaan käyttääkö sitä - lue mm. tämä aiheesta. Jotkut suosittelee sitä ja jotkut ei.

Jos et jo lukenut lähdettä A-vitamiinista niin linkkaan sen uudestaan:
http://www.westonaprice.org/mens-health/vitamin-a-forgotten-bodybuilding-nutrient


Activator X - tämä jos jokin on puuttuva tekijä modernin ihmisen ruokavaliossa


Ei pelkästään testosteroni miestreenaajille... Kaikkein vakavimpien sairauksien mahdollisen ennaltaehkäisyn(verisuonien kalkkeutumisen seuraukset taottiin aika hyvin päähän koulunpenkillä) ohella k2-vitamiini edistää täydellistä ihonlaatua, täydellisiä reiättömiä hampaita, vahvaa luustoa, hiusten laatua ym. Activator X:stä ainakin voi sanoa, että tämä jos jokin on puuttuva tekijä modernin ihmisen ruokavaliossa. Samoin itsellänikin, sen takia tilaankin K2 vitamiinituotteita.

Tilasin itse seuraavan: tutkittuani asiaa enemmän löysin yhden joka saattaa olla paras K2 vitamiinituote.

Paras k2-vitamiinituote joka sisältää "Activator X" K2 - MK4 lisäksi myös D3-vitamiinia - molemmat samalla iskulla kuten se pitääkin ottaa.

Thorne Researchin paras k2 tuote on soijaton ja sitä oikeaa "Activator X:ää" eli menaquinone-4 eli MK-4. Tätä suosittelen kaikille.

Paras suositukseni K2:selle, eli Thorne Researchin tuote on myös suositeltu Activator X löytäjä Weston A. Price Foundation nettisivuilla.

Toinen suositus siellä on Carlson Labsin K2-MK-4 tuote joka antaa 5mg per kapseli. Tästä mainitaan, ettei tämä ole niin hyvä koska tulee kapselissa jossa on turhia täyteaineita ja tämä ei anna kontrollia K2-vitamiinin annostuksen kanssa. Itsekkin mieluummin otan nestemäisessä muodossa jossa se imeytyy paremmin ja tietenkin on hyvä minimoida kaikenmaaiman täyteaineet magnesium stearatesta ja gelatiinista alkaen.

Alempana esitän iHerb tilaus paketti esimerkkejä ja loppuun listaan kaikki experttien suositukset K2-vitamiinille, joista voit valita itse parhaat.


Ylistystä iloiselta Thorne Research Vitamiini-K2 MK-4 tuotteen käyttäjältä:

"I can't say enough good things about Thorne's Liquid K2. It is the MK-4 type of K2, which is the MOST DIFFICULT to find, mainly because it's the most expensive to make. If you are looking at this product, then you've either done your research on K2's (specifically from MK-4) beneficial impact on bone and cardiovascular health, or the American Diet's common deficiency in K2, or someone else has told you about it, so I'm not going to go into everything it has helped us with, but I will say it has made a big difference in our lives, and it's great to be able to find it in liquid form which makes it easy to take! I'm so happy to have found a source for it."

Markkinoilla on myös mm. Nattokinase tuotteita, mutta näitä ei välttämättä kannata ottaa ainakaan k2-vitamiinin perässä. Nattokinase on käsittääkseeni entsyymi joka johdetaan Japanilaisesta natosta ja sen MK-7 K2-vitamiinimuoto eristetään siitä ja myydään eteenpäin erillisesti. Nattokinasesta pitäisi olla kaikenlaisia hyötyjä siitä huolimatta, mutta K2-vitamiinia siitä ei pitäisi hakea.

Japanilaisessa natossa on 90% MK-7 K2-muotoa ja loput muita MK-muotoja. Natto on fermentoitu soijapapu, huomaa sana fermentoitu! Eli fermentointu soija ei ole pahasta, toisinkuin ei-fermentoitu normaali soija jota on markkinoilla ja sitä väärin väitetään terveysruoaksi(jota kaikkien tulisi välttää kuin ruttoa). Mutta kun soija on fermentoitu niin se on itseasiassa yksi maailman parhaista jutuista jota voisit syödä ja fermentoitu soija ei sisällä estrogeenia. Fermentointi poistaa, tai paremmin sanottuna neutralisoi phytoestrogeenit soijasta. Täten Natto on testosteroni-tyypeillekkin yksi parhaista ruuista, kun haetaan ruokalähteistä aitoa K2-vitamiinia.

Teen ensimmäistä kertaa poikkeuksen, ja suosittelen kovasti tuotetta jota en ole itse vielä hankkinut. Syy tähän on se, että tästä löytyy niin paljon tutkittua tietoa ja muita suosituksia - täten teen suosituksen mahdollisimman nopeasti, että muutkin pääsee hyötymään tästä "ihmeaineesta".


Synteettinen vai luonnollinen Activator X K2-vitamiini?


Yksi mielenkiintoinen pointti on se, että kaikkia MK-4 K2-vitamiinituotteita kutsutaan synteettisiksi. Tutkittuani asiaa tarkemmin ilmeni, että MK-4 tuotteet tehdään bakteerisesti fermentoimalla tupakkakasvi ekstraktista. Aito tupakkakasvi ei tietenkään ole mitenkään harmillinen ihmiselle, kuten tupakkasavuke(lue lisää). Ironisesti tupakkakasvia tutkitaan potentiaalisena lääkkeenä jopa syöpään. Sehän on sama juttu kuin koka-lehden ja maissin kanssa - ne on terveellisiä aitoina versioina, mutta pitkälle prosessoituna kokaainiksi, maissisiirapiksi tai tupakkasavukkeeksi niin silloin niistä tulee tappavia.

Joku voisi kysyä, että jos MK-4 K2-vitamiinituotteet tehdään näin, niin voiko sitä kutsua synteettiseksi? Synteettinen jos bakteerisesti fermentoidaan luonnollisesta kasvista? Tavallaan joo.

Thorne Reasearch tuotteesta sanotaan: Thorne's vitamin K2 is MK-4 and is derived from bacterial fermentation. The MK-4 is dissolved in a medium-chain triglyceride base (the fats found in coconut oil) with mixed tocopherols (vitamin E). Joten tämä siitä tiedetään. Mitään mainintaa ei löydy tupakkakasvista, joten en tiedä sen suhteen.

Jokatapauksessa, normaalisti en koskaan käytä enkä käyttäisi synteettisiä vitamiineja tai mitään. Mutta poikkeuksen voisin tehdä K2-MK4 kohdalla koska siitä on virallista tutkimustietoa, että se toimii aivan samalla tavalla kuin aito asia. Jos se alunperin edes on "synteettistä". Plus se fakta, että K2-MK4:sta on lähes mahdoton saada tarpeeksi mitään muuta kautta kuin ravinnelisällä. Vaikka söisit villiä lihaa ja kananmunia niin ei sitä välttämättä saa tarpeeksi siltikään, ellei syö älyttömästi. Mitä muihin synteettisiin tulee, niin niitä voi saada tarpeeksi täysin luonnollista kautta, kuten vaikkapa C-vitamiinia. Mutta aina voi hankkia myös Natosta johdetun MK-7 K2 tuotteen, tosin se ei saata olla aivan yhtä hyvä.

Olen lukenut esim. Thornen K2 tuotteesta monia lähteitä, että se toimisi aivan samalla tavalla kuin esimerkiksi aidosta eläinperäisestä lähteestä tuleva mk-4 - samoja tuloksia näkee. Joten itse ainakin olen vakuuttunut, vaikka se saattaisikin olla synteettinen. Normaalisti en todellakaan ole vakuuttunut mistään synteettisestä vitamiinista ja niitä tulisikin vältellä.

"Synthetic MK-4 is considered equivalent to the natural vitamin K2 (MK-4) present in animal fats and has been used in osteoporosis studies performed in Japan which established the link between K2 and bone health as well as in the majority of animal experiments performed with similar purposes."

Synteettisiin vitamiineihin uskovat tulevat ainakin rakastamaan tätä ja rokotteisiin uskovat.. Noh, hehän uskovat ihan mitä vain! Ja mihin se johtaakaan. Mutta olipa kyseinen tuote synteettinen tai ei - niin jokatapauksessa aion hankkia Thornen tuotteen.

Activator X löytäjä Weston A. Price Foundation nettisivuilta löytää tietoa jossa sanotaan, että synteettinen MK-4 K2-vitamiini on kemiallisesti ja fysiologisesti täysin identtinen samaiseen k2-muotoon joka löytyy eläimien rasvastakin. Tätä samaista synteettistä MK-4:ää on käytetty Japanilaisissa osteoporoosi tutkimuksissa todella loistavin tuloksin. Eli vaikka se on synteettistä, se on täysin identtisellä tavalla tehokasta kuin se aito asia. Joten kyllä, teen poikkeuksen ja suosittelen suuresti synteettistä vitamiinia mitä tulee K2:een. Ilman painavaa syytä en koskaan suosittelisi mitään synteettistä, mutta tässä on selkeä poikkeus. Lähinnä sen takia, että haluttua K2:sta ei saa ravinnosta tarpeeksi mutta muita synteettisiä taas on mahdollista saada oikeassa muodossa. Esim. C-vitamiiniin löydät sivuiltani sellaisen suosituksen ettei koskaan tarvitsisi miettiäkkään synteettistä vaihtoehtoa.

Tottakai aitoa asiaa pitää saada mahdollisimman paljon ensin niistä aidoista jutuista ja hankkia lisäravinne vain siihen extraksi. Alempana listaankin K2 eri muotojen rikkaimmpia ruokia. Mutta ikävä kyllä K2 expertitkin sanoo, ettei sitä saa tarpeeksi ruuasta ja ravinnelisä on aivan välttämätön vaikka söisi parhaasta mahdollisesta lähteestä.

Aiheesta voit lukea lisää, kommenteissa on keskustelua asiasta:
Vitamin K2, menatetrenone (MK-4)


Activator X eli K2-vitamiini rikkaita ruokia?


Tulet varmasti huomaamaan, että vegaanina et todennäköisesti saa ollenkaan K2-vitamiinia, joka voikin olla järkytys. Mutta helpotuksena saat kuulla sen, että ei lihansyöjätkään saati kukaan sitä paljoa ruokavalionsa kautta saa. Tähän on johtanut moderni nykyinen ruokavalio, esi-isillämme asiat oli vielä toisin...

Modernista ruokavaliosta ei ole mahdollista saada tarpeeksi "Activator X:ää", mutta listaan silti tähän vaihtoehtoja jotta tiedät syödä niitä siitä huolimatta.

K1-vitamiinia kyllä saa mistä tahansa, vaikkapa parsakaalista. K-vitamiinia saa yleisesti ottaen vihreistä vihanneksista. Mutta tässä on puhe siitä kuuluisasta k2-vitamiinista. Ruokia josta saisi luonnollista K2-vitamiinia on hyvin hyvin vähän... Et tule löytämään k2-vitamiinia vihreistä vihanneksista.

Yllämainitsemani Japanilainen Natto on paras k2-vitamiinirikas ruoka, muttei ehkä siltikään se paras Activator X ruoka koska se ei sisällä paljoakaan sitä juuri oikeaa k2-vitamiinimuotoa mutta silti toista ERITTÄIN hyödyllistä mk-7 muotoa, jonka kuitenkin uskotaan konvertoituvan mk-4 muotoon kehossamme. Natto on suuresti suositeltu ruoka-aine K2:n saamiseen. Fermentoidut soijapavut on aina k2-vitamiinirikkaita. Seuraavalla kerralla Japanissa muista syödä aamiaiseksi nattoa.

Muita k2-vitamiinirikkaita ruokia on mm.

Fermentoidut ruuat kuten hapankaali(vähän mutta 100% MK-4 muotoa)

Paras lähde on sellainen joka ei tosin edes päde modernissa marketti ruuassamme, koska nämä pitää olla luonnollisesta luomulähteestä joka on ruokittu ruoholla niiden vapaassa kasvuympäristössä... Eli liha, kana, kananmunat ja tietyt juustot sekä grass-fed voi(ei margariini vaan aito voi).

Juustot kuten gouda ja brie, olipa ne tuotettu miten tahansa sisältää kuulemma paljon K2-vitamiinia. Koska niissä oleva bakteeri kehittää itseensä k2-vitamiinia jokatapauksessa olipa ne mistä alkuperästä hyvänsä.

Mutta muuten jos yrität mitää muista ylläolevista ostaa normaaleista marketeista niin ne ei tosiaan ole peräisin tuosta vaadittavasta alkuperästä. Halvat markettilihat joita syöt tai kananmunat joita syöt eivät ole ruohoa nähneetkään(koko elämänsä aikana), ne ovat ahtaassa suljetussa tilassa. Ja samaa voi sanoa siitä lähteestä mistä on tuotettu juusto ja voi, noh se on sitä mitä se on.

Se halutuin Activator X k-vitamiini, eli MK-4 k2 muotoa löytyy eniten mm. lihoista, voista, kananmunan keltuaisesta. Muita k2-muotoja löytyy fermentoiduista ruokatuotteista kuten tietyistä juustoista ja natosta.

Lähteet ovat ristiriitaisia ja jotkut lähteet sanoo MK-4 löytyvän pelkästään lihasta ja kananmunan keltuaisesta. Kananmunan keltuainen on varmuudella hyvä lähde, koko kananmuna mieluiten raakana syötynä tietenkin(paitsi jos pelkäät salmonellaa).

Syödessäsi raakoja kananmunia muista aina vetää sen päälle kookosöljyä ja oliiviöljyjä. Molemmat tunnettuja bakteerien/viruksien tappajia. Kookosöljystä väitetään, että tartuntavaiheessa se pystyy tappamaan mahdollisesti jopa sen maailman tappavimman taudin. Jonka kaikki varmasti tietää. En tiedä siitä, mutta sen tiedän, että kookosöljy on todella antiviraalinen jolla voi estää monet sairastumiset. Kaikki voi itse googlettaa mitä kookosöljyn lauriinihappo ja muut rasvahapot voi tehdä.

Several studies undertaken revealed that caprylic acid from coconut oil were highly effective in killing Salmonella Enteritis.

Ja Eviran sivuilta: Vain jotkut salmonellat, kuten Salmonella Enteritidis, voivat päätyä kananmunan sisälle ja säilyä siellä hengissä.

Kookosöljy on järkyttävän ihmeellinen aine.

Tähän väliin...

Informaativinen video K2-vitamiinista. Huomaa kuinka terveellisen näköinen K2-vitamiini expert nainen on:

"Intelligent and stunning. Looks like her mom had enough K2 because the "development of healthy facial form" is stellar!" -raskaina oleville naisille suositellaan suuresti K2-vitamiinia, näin lapsesta tulee kauniimpi ja paremmin muodostuneempi joka vaikuttaa koko lapsen elämään hampaista alkaen. Lapsella tulee olemaan ikääntyessään vähemmän tai ei ollenkaan reikiä, ja keho tulee olemaan parempi. Dr. Kate Rheaume-Bleue, nainen videossa, sai juuri äsken lapsen ennen tuon videon kuvausta(jep, k2 taitaa olla todellinen ihmevitamiini) ja hän oli kolminkertaistanut k2-vitamiini annostuksensa raskauden ajan. K2 pitää kunnossa ja pitää ihon loistavassa kunnossa.

Luin kyseisen naisen kirjoituksia muualta ja mm. tämä pisti silmään:
"If, like so many of us, you are not lucky enough to have a source for pastured/grass-fed eggs, dairy and meat then you need to learn to love natto to get K2 into you diet. Even if you can get pastured products the K2 content drops to almost nil in the winter time, so other sources (natto or a supplement) are necessary to beat that seasonal trend."

-Aika mielenkiintoista, siitäkin huolimatta vaikka saisit niitä ns. aitoja grass-fed kananmunia, maitotuotteita ja lihaa niin siitäkin huolimatta K2-ravinnelisä on alan expertin mukaan välttämätön. Japanilaista nattoa me Suomalaiset emme voi harkitakkaan. Alempaa löydät suosituksen K2 tuotteeseen jota kyseinen nainen itse käyttää.

Jatketaan siitä mihin jäin...

Mutta nämä entisajan "superfoodit" jotka ovat muuttuneet modernin ajan roskaruuaksi ei ikävä kyllä sisällä lähes yhtään Activator X:ää saati paljoa muutakaan ravinnetta. Moderni kauppahyllyn lihat, kananmunat, maito ja juusto ja voi on tavallaan "stripattu alastomaksi" ravinteistaan, ikävä kyllä. Tosin myönnän, että kyllä näistä normituotteista silti jotain hyötyä saa, mutta kun puhutaan Activator X:stä niin sitä niissä ei ikävä kyllä ole nimeksikkään.

Tämän takia modernit ihmiset ovat K2-vitamiinivajeessa ja heillä ei ole tätä X-factoria eli Activator X:ää tukemassa ja muuntamassa kroppaa sellaiseksi kuten haluat sekä tukemassa kokonaisvaltaista terveyttä, tämän takia se voikin tehdä ihmeitä. Sinulla ei todennäköisesti ole koskaan ollut tätä X-factoria itsessäsi, kunnes nyt voit muuttaa asian ja nähdä minkälainen terveys ja kroppa sinulla oikeasti pitäisi olla. Ei Activator X:ää suotta kutsuta "Miracle" nimellä.

Toki Suomesta löytyy luomuversioita jotka on laadukkaita ja oikein kasvatettu oikeassa vapaassa ympäristössä. Näitä kannattaakin tukea. Eli tue paikallisia maatiloja, munat, maito, lihat ym. kannattaa hakea sieltä jos se on sinulle mahdollista. Tue siis paikallisia pikkuyrityksiä, älä suuria eliittifirmoja jotka dominoi monopoleillaan. Kun on kaikenkattava monopoli ja ihmisillä ei ole vaihtoehtoja niin tiedät mitä laadulle tapahtuu - laatua ei ole. Asian voi muuttaa tukemalla laatuyrityksiä ja täten autat niitä pysymään pystyssä.

K2-vitamiini ruokalähteitä näet tarkemmin Wikipediasta, sieltä löytyy mielenkiintoinen taulukko joka kertoo paljonko mikäkin ruoka sisältää K-vitamiinia.


Kun Iltalehdet kuulee Activator X:stä, joskus 5 vuoden päästä...


Niin tämä tai vastaava kenties tulee olemaan maailman suurin hittituote mitä lisäravinnemarkkinoilla on.

Mutta sinä, lukijani olet kuullut tästä jo 5 vuotta muita ennen ja olet muita paljon edellä. Sen takia tätä kannattaakin laittaa eteenpäin, että kaikki kuulee tästä nopeammin. Tai vaihtoehtoisesti voit pitää "voiman" itselläsi omana tietonasi ja antaa muiden ihmetellä mitä teet muita paremmin. Jotkut miehethän ei jaa testosteroni salaisuuksiaan(koska se on yksi suurimmista jutuista joka vetää puoleensa kauneimmat naiset), mutta minä haluan nähdä maailmassa korkeamman testosteronitason omaavia miehiä ja erityisesti enemmän aidosti terveellisiä ihmisiä.

"People commonly overestimate how far they can get in a year, but grossly underestimate how far they can get in 5 years." -Steve Pavlina

Mitä sinä voisitkaan saavuttaa viidessä vuodessa?

Jos olet jo D-vitamiinisuosituksistani hankkinut esim. Carlson Labsin D-vitamiinin kalaöljyllä, niin suosittelen hankkimaan sen pariksi Thorne Researchin K2/D3 tuotteen.

Ota 1 kapseli Carlson Labsia ja 10 tippaa Thorne Research päivässä. Näin saat reilun annoksen "Activator X" sitä oikeaa K2-vitamiinimuotoa ja 9000 IU D3-vitamiinia päivässä.

Jos otat Thorne Researchin tuotetta joka päivä 10 tippaa(eli 5 annostusta) niin se kestää käytössä jopa 4 kuukautta koska siinä on huikeat 600 annostusta! Carlson Labsin tuote kestää näin käyttämällä vuoden.

Dr. Mercola pitää päivittäistä 8000 IU minimi D-vitamiini annoksena aikuisille ihmisille. Eli sinun on saatava vähintään 8000 IU / päivä. Ja K2-vitamiinista ei periaatteessa voi saada myrkyllistä yliannostusta, joten kummassakaan ei ole toksisuusongelmia tällä annostuksella. Jotkin K2-vitamiinituotteet antaa jopa 18750% daily value K2-vitamiinia per annos, joten noillakaan annoksilla se ei ole myrkyllistä. Mutta itse suosittelen tätä aiempaa iHerb k2-vitamiini suositusta jossa on seassa myös D3-vitamiini, se on tärkeää olla samassa ja sitä voi jopa tilata Suomeen ilman ALVin maksamista.

Vaikka ALVin maksaminen on älyttömän simppeliä nykyisin, jos välttämättä haluat tilata suurempia summia ulkomailta. Tulee vain soitto Tullilta ja maksutiedot tulee sähköpostiin ja maksat ALVin välittömästi nettipankin kautta, kenties kymmenen euroa ja sitten vain paketti jatkaa matkaansa välittömästi - very nice and simple.

Activator X eli K2-vitamiini annostus?


Kuinka paljon tätä pitäisi ottaa sitten saadakseen hyötyä? Kuten ylempänä sanoin, annokset voi olla todella suuriakin.

Mutta alkuun olisin huolissani siitä, että mikä tahansa annostus alkuun on optimaalinen. Koska monet meistä olemme tietämättämme hiljaisesti K2-vitamiinivajeessa.

Sitäpaitsi K1 ja K2 vitamiineilla täytyy olla omat saantisuositukset, joita ei oikeastaan ole erikseen näkyvillä missään. Täten K2-vitamiinilla ei oikein ole mitään varsinaista virallista annostusta. Täten, ottaisin enemmän kuin vähemmän. Varsinkin kun sillä ei ole mitään ns. rajaa ja se ei ole toksista.

Ylläolevasta videosta maininta: K2-vitamiini vain aktivoi K2-proteiinit kehossasi ja kun otat sitä lisää ja et tarvitsekkaan sitä lisää niin se ei tee aktivointia enää, joten tämän takia siitä ei voi ottaa yliannostusta mitenkään. K2-vitamiinitestiä ei ole olemassa.

K2-vitamiinin MK-4 versiosta -> Research shows doses up to 15 mg three times daily may be used. Joka olisi aika älytön määrä, 56250% päivittäistarpeesta. Mutta et ainakaan voi pelätä saavasi yliannostusta millään tuotteella jota suosittelen.

K-vitamiinit ja verenhyytyminen

K-vitamiini hyydyttää verta mutta tutkimuksissa on osoitettu, että suuretkaan annokset K-vitamiinin K2-vitamiinimuotoa ei aiheuta epänormaalia veren hyytymistä koska K2-vitamiini ei hyydytä verta samalla tavoin kuin K1. Jos sinulla on jokin lääkitys tai jokin terveydellinen tila niin konsultoi lääkäriäsi ennen käyttöä, jos olet epävarma niin kysy lääkäriltä ja jos hän ei tiedä K1-K2 eroja niin näytä lähteitä. Vaikka viittaankin tässä lääkärien kuten Dr. Mercolan ja Dr. Kate Rheaume-Bleue suosituksiin niin tämän ei ole tarkoitus korvata sinun omakohtaista kommunikaatiota lääkärisi kanssa.

(aina kannattaa katsoa lääkäriä jota kuuntelee - näyttääkö hän itse terveeltä? Miksi ottaisit terveys ohjeita epäterveen näköiseltä ihmiseltä? Tai esimerkkinä ohjeita hoikkana pysymiseen lihavalta ihmiseltä? Ja tiedä se, että lääkärisi, vaikka onkin lääkäri hän saattaa olla hyvin epätietoinen ja hän voi pitää mm. voita, kookosöljyä ja raakamaitoa tappavan vaarallisina, ja puhua margariinin ja rokotteiden sekä lääkkeiden puolesta ja kaikkia muita tämän kaltaisia vitsejä. paras indikaattori on se miltä lääkärisi näyttää. katso tämän postaukseni lääkäreitä joihin viittaan ja tiedät, että kuuntelet oikeaa lähdettä. Mieti aina sitä lähdettä jota kuuntelet, onko hänellä itsellä se mistä hän puhuu? Vai ostaisitko kirjan joka puhuu aiheesta "kuinka laihtua" - jonka takakannessa on kirjan kirjoittaja, joka on vieläkin lihava tai ylipainoinen? Kuuntelisitko sillan alla asuvalta kodittomalta koskenkorvaa juovalta ihmiseltä vinkkejä rikastumiseen?)

Monet mm. Japanilaiset tutkimukset on ottaneet MK-4 K2-vitamiinia 45mg päivässä ja se on todettu aikuisille turvalliseksi, mutta tälläisiä hypermega annoksia ei välttämättä kannata pitää absoluuttisena viitteenä. Jos otat suosittelemaani Thorne Research tuotetta 5 tippaa päivässä saat 1mg MK-4:sta, joka olisi jo 1250% päivittäisestä suosituksesta K-vitamiinille.

Ylläolevassa videossa oleva alan expertti Dr. Kate Rheaume-Bleue kirjoittaa: Studies have shown good results with synthetic MK-4 at 45 mg/day. For MK-4 you need to take 45 mg per day. For MK-7 the dosage is around 120 mcg per day. Joten suuriakin annoksia näemmä suositellaan. Huomaa, että eri k2-muodoilla on eri saantisuositukset.

Dr. Kate Rheaume-Bleue kirjoittaa: "I'm taking Natural Factors K & D with 120 mcg K2 (as MK-7) and 1000 IU D3. I take 1 to 2 per day, and more D3." -Samainen tuote löytyy iHerbistä, joten suosittelen myös tätä itse expertin käyttämää tuotetta. Tätä hän käyttää oikean K2-vitamiinirikkaan ruokavalion tueksi.

Lisää viitteitä K2-vitamiinin annostuksesta...

Dr. Mercolan sanoin: IMPORTANT: If You Take Vitamin D, You Need K2
"The latest vitamin D dosing recommendations, which call for about 8,000 IU's of vitamin D3 per day if you're an adult, means you'd need in the neighborhood of 800 to 1,000 micrograms (0.8 to 1 milligram/mg) of vitamin K2."

-Mitä enemmän otat D3-vitamiinia sitä suuremmaksi K2-vitamiin tarpeesi nousee.

Jos hankit ykkös suositukseni, Thornen K2/D3 tuotteen niin suosittelen ottamaan sitä esim. 5 annosta eli 10 tippaa päivässä ja ajoittaa suurinpiirtein 3 tunnin välein 2 tippaa. MK-4 pysyy veressä lyhemmän ajan kuin MK-7 joten sitä suositellan ottamaan monta kertaa päivässä pieni annos. Vaikkakin tutkimukset sanoo, että MK-4 imeytyy vain nopeammin kudoksiin täten se MK-7 pysyy pidempään veressä. Ja tästä monet voikin päätellä, että MK-4 on tämän myötä parempi(tai huonompi) mutta se on vielä epäselvää. Kannattaakin syödä molempia tai ennemminkin kaikkia k2-vitamiinin muotoja, eikä vain yhtä.


K2-vitamiinin imeytymisestä...


K2-vitamiini on RASVALIUKOINEN vitamiini ja se on erittäin tärkeätä, että otat sen jonkin rasvaisen ruuan kera varmistaakseesi paremman imeytymisen. Kananmuna, kookosöljy, oliiviöljy on kaikki loistavia jonka kanssa ottaa annostus.

Nykyisin monet ovat myös jollain typerällä "low fat" dieetillä joka on opittu tietenkin Iltalehdistä... Tämä johtaa siihen, että K vitamiini ei imeydy OLLENKAAN. Joten söitpä miten hyvin tahansa, jos välttelet rasvoja, jota sinun ei pitäisi tehdä... Niin olet varmuudella K-vitamiinivajeessa. Sama on muuten D-vitamiinin ja aika monen muunkin vitamiinin ja mineraalin kanssa.

Low fat diietit onkin varma tapa lihavuuteen ja huonoon terveyteen, eikä se ole millään tavalla paradoksaalista vaan olet kokoajan saanut väärää informaatiota rasvasta.

Syö oliiviöljyä, avokadoa, kookosöljyä, voita, kananmunia(vaikka kymmenen päivässä) ja vain laihdut ja olet terveellisempi kuin koskaan. Ne ei todellakaan ole enää millään muulla kuin Iltalehtien "kiellettyjen aineiden listalla" ja Iltalehdet on viimeisin media josta sinun pitäisi faktat hakea.

Ja ethän usko enää korkean kolesterolin myyttiin? “People with high cholesterol live the longest” and that it is a myth that “for good health, serum cholesterol should be less than 180 mg/dl,”. “There is no greater risk for heart disease, even at levels as high as 1,000 mg/dl.” -The Benefits of High Cholesterol

"The only really dangerous fat out there is trans fat (margarine, vegetable oils). Saturated fats are actually vital for optimal health." -Dr. Mercola

Vegetable oils viittaa mm. rypsiöljyyn joka muunmuassa voi tutkitusti johtaa sokeuteen, astmaan, sydänsairauksiin ja syöpään. Ja margariinihan on vielä pahempi, jota tuskin kukaan enää käyttää muutenkaan... Vai?

*****Muista kuitenkin kaiken tämän informaation kanssa, että kohtuus kaikessa. Tämän kaiken on vain tarkoitus ammentaa ihmisiä katsomaan kauemmaksi kuin mitä Iltalehdet sanoo. Kun Iltalehdet markkinoi sinulle, että mene hakemaan sikainfluenssarokote nyt ja välittömästi tai kun Iltalehdet käskee välttelemään avokadoa kun siinä on niin paljon sydämmelle vaarallista rasvaa... Niin osaat katsoa muitakin lähteitä etkä pidä sitä enää kaiken tietävänä auktoriteettina vaan alat ymmärtämään, että se on lähde jota kuunnella kaikkein viimeisimpänä.


K2-vitamiini ja raskaus


Dr. Mercolan(ja aika monen muunkin) sivuilla suositeltiin K2-vitamiinia pakolliseksi lisäravinteeksi raskaana oleville naisille.

"K2 plays a very important role throughout pregnancy (for the development of teeth for both primary and adult teeth, the development of proper facial form, healthy facial form, as well as strong bones), then again throughout childhood to prevent cavities, and through adolescence as the skeleton is growing."

Hyvin, hyvin mielenkiintoista. Pidä huolta, että raskaana oleva tuttusi tietää K2-vitamiinista.


K2-vitamiini lapselle?


Rehellisesti sanottuna tästä en osaa sanoa tarkkaa tietoa kun en löytänyt konkreettista hyvää informaatiota.

Dr. Mercolan sivuilla luki, että ei suosittele lapsille ellei terveydenalan ammattilainen henkilökohtaisesti suosittele itse lapselle.

Ikäsuositukseksi K2-vitamiinille Dr. Mercola antoi 18 vuotta ja siitä eteenpäin, ellei jälleen lääkärisi toisin suosittele.

Mutta en pitäisi Dr. Mercolan suosituksia ainoina joita kuunnella. Jotkin lähteet muttei mitkään varsinaisesti viralliset lähteet sanoo, että lapsilla on K2-vitamiinivajetta ja heillekkin sitä suositellaan ja kovasti.

Jos lapsesta haluaa optimaalisen terveen niin kyllähän lapsien täytyy myös D-vitamiinia ottaa ja sitä suositellaan, joten täten K2-vitamiini myös on tärkeä. Pienemmät annokset on tietenkin kohdillaan kun kyseessä ei ole aikuinen.


K2-vitamiini suositukset listattuna


Laitan tähän parhausjärjestyksen jonka olen tulkinnut lukuisista lähteistä.

Ensimmäisinä tulee Weston A. Price Foundation MK-4 suositukset 1-3, sitten neljäntenä Youtube videon k2-vitamiini naislääkärin käyttämä tuote. Ja 5-6 sijalla on jälleen Weston A. Price Foundation suositukset MK-7 muodolle.

Itse tilasin nyt ensimmäisen, myöhemmin koitan kenties muitakin vaihtoehtoja. Numero 2 kiinnostaa mutta sitä ei verottomasti voi tilata.

1. Thorne Research, Vitamin D/K2, 1 fl oz (30 ml)
2. Thorne Research, Vitamin K2, 1 fl oz (30 ml) MK-4 1mg / tippa
3. Carlson Labs, Vitamin K2 MK-4, 5 mg
4. Natural Factors K & D with 120 mcg K2 (as MK-7)
5. Jarrow Formulas, MK-7, Vitamin K2 as MK-7, 90 mcg
6. Source Naturals, Vitamin K2 (as menaquinone-7), 100 mcg

Optimaalisin olisi saada sekä MK-4 ja MK-7, molemmat tarjoaa erilaisia hyvin suuria hyötyjä. Tärkein on tietenkin se Activator X eli MK-4 muoto ja se kannattaa ottaa käyttöön vaikkapa synteettisenäkin. Kaikki MK-7 tuotteet listalla ovat ekstraktoitu fermentoidusta natto soijapavusta.

Heille jotka haluavat molemmat näistä muodoista päivittäiseen käyttöön, heille suosittelen numero 1. ja 4. Numero 4 on paras noista MK-7 tuotteista hinnan ja määrän sekä juuri sopivan päiväannoksen puolesta. Näitä käyttämällä varmistat sen, että saat päivittäin Activator X:ää(vaikkakin synteettistä) ja myös varmasti luonnollista MK-7 muotoa.

iHerbin K-vitamiini kategoriasta löytyy aina lisää potentiaalisia vaihtoehtoja.


*****Päivitys: Lisäsin jo kommentteihin uuden K2-vitamiinituote löytöni, ja lisään sen myös tähän...

Tässä uusi K2-vitamiinituote löytö. Kapseli joka sisältää K1 + K2-vitamiinin MK-4 sekä MK-7 muodot!

MK-7 tulee tässä tuotteessa fermentoidusta soijapavusta (natto). Eli juuri siitä mistä sen pitäisikin tulla. Vaikuttaa loistavalta tuotteelta, mutta ei soija-allergisille siis.

Kommentit esim. Amazonista katsottunakin vakuuttaa: "Finally a "pure" Vitamin K supplement - Finally a vitamin supplement with NO additives, fillers, magnesium stearate, soy lecithin or other chemical by products."

Life Extension, Super K with Advanced K2 Complex, 90 Softgels

Suosittelen kokeilemaan, ei edes pahan hintainen kolmen kuukauden varastoksi! Tämä on "Bulletproof" Dave Aspreyn suositus K2-vitamiinituotteelle.

Lisään tähän myös hyvän lapsien multivitamiinituotteen:

Jos joku haluaa multivitamiinin jossa on K2, niin tässä on ainakin vähän K2:sta.

Children's Chewable Multi-Vitamin & Mineral (With Vitamin D3, Vitamin K2, Probiotics and Organic Whole Foods)

Erittäin mielenkiintoinen multivitamiinituote. D3, K2, probiootteja, vaikka mitä luomu "superruokaa", lääkinnällisiä sieniä kuten Reishiä...

Todella vaikuttavan oloinen tuote, valovuosia paikallisia multivitamiinituotteita edellä. Suunniteltu lapsille joten pitoisuudet ei ole kovin suuria.


Activator X K2-vitamiini iHerb tilaus paketti esimerkki


Paketti esimerkki iHerbistä josta ei joudu maksamaan arvonlisäveroa saati ei joudu Tullin kanssa tekemisiin:

Thorne Research, Vitamin D/K2, 1 fl oz (30 ml) -K2-MK4 Activator X tuote josta puhuttiin
Pure Advantage, B-12, 500 mcg Spray, 1 fl oz -paras B12 "energia" vitamiinisuihke talveksi
Now Foods, Raw Brazil Nuts, Unsalted, (340 g) -halpoja parapähkinöitä, testosteroni foodia
100% Cocoa Butter, The Yellow Stick -iHerbin myydyin huulirasva ainoa ainesosa on kaakaovoi
Madre Bees, Organic Mint Burst, Lip Balm -loistava huulirasva talven rohduttamille huulille
Healthy Origins, Nattokinase 2,000 FU's, 100 mg, 7 Vcaps -freebie ilmaistuote, Nattokinase kapseleita testaukseen(ei sis. K2)

-Ostoskorin sisältö maksaa $40.90 (~€31)
-Siihen päälle $4 Global Mail by DHL rahtimaksu
-Hinnasta on poissa 5% tarjous alennuksen myötä joka on nyt toistaiseksi

(huom: hinnat on suhteessa muutoksiin, kirjoitushetkellä tilauspaketti esimerkki oli verovapaa mutta hinnat ja tarjoukset voi muuttua)

YHT $44.90

Jos olet vieläpä iHerbin ensitilaaja niin saat $10 hinnasta pois. iHerbiin käy maksuksi luottokortti ja esim. myös Visa Electron, mitään osoite todisteita ei täydy lähettää iHerbille. Tilaus onnistuu kirjaimellisesti minuuteissa.

Ylläolevasta paketista ei tule minkäänlaisia veroja maksettavaksi. Tullilla ei ole mitään syytä tarkistaa pakkausta ja vaikka tarkistaisivatkin niin mikään ylläolevista tuotteista/aineista ei ole Suomen lääkeainelistalla.

Radioissa ja TV:ssä monet ihmiset sanovat väärin, että kaikista yli 21 euron ulkomaantilauksista joutuu maksamaan verot. Niin, se pitää paikkansa yleisen ALVin 24% kanssa. Mutta elintarvikkeet ja lisäravinteet ovat erikseen, niiden ALV on 14% ja täten voit tilata niitä 35,7 euron(n. $46) edestä. Alle 5 euron ALVia ei peritä. Rahtimaksu lasketaan mukaan ja se luokittelen sen yleiseksi ALViksi 24%, sen takia suosittelen pitämään tilauksen ostoskorin tuotteiden yhteishinnan n. 40-41 dollarin hintaisena koska siihen lasketaan se $4 rahtikulu päälle.

Rahtikulun ALV menee sen mukaan mitä tilauspaketissasi on, joten jos siellä on pelkkää lisäravinnetta niin 14% tulee postimaksun ALViksi. Mutta kuten monet muut, itse tilaan sekaisin vähän kosmetiikkaa ja lisäravinteita joten pidän yleistä 24% ALVia postimaksulle. Tällä tavoin on todennäköisempää ettei vahingossakaan joudu maksamaan ALVeja.

Voit odottaa kyseistä pakettia kotiisi 1-2 viikossa, yleensä alle kahdessa. Oma viimeisin iHerb tilaus tuli Jouluruuhkassa tilatessa siltikin alle 2 vkossa. Muistaakseeni 18 päivää tilauksesta on hitain koskaan saapunut iHerb pakettini, joten ei tarvitse pelätä USA:sta tilatessa, että siinä kauaa kestäisi edes hitaimmalla/halvimmalla rahdilla.

Voit vaihtoehtoisesti tilata myös DHL rahdilla joka tulee kotiisi parissa päivässä, mutta sen myötä joudut ehkä maksamaan verot mutta kuten sanoin ylempänä, se ei ole iso juttu nykyisin. Helppoa ja vaivatonta. Itse tosin pyrin tilaamaan aina verottomasti ja säästyä taas nousseilta järkyttäviltä suomen arvonlisäveroilta. Uusi iHerb tilaus aina kun tietää, että noin kahden viikon päästä käyttämäsi tuotteet loppuu. Sillä tavoin itse toimin.

Toinen tilauspaketti esimerkki

Carlson Labs D-vitamiini kalaöljyllä -4000IU d3-vitamin + 115mg omega'3s / kapseli
CafeCeps kahvi -lue lisää tästä Suomalaisten suosiossa olevasta kahvista
Organic Refresh Mints, Wild Peppermint -piparmintun makuisia hengityksenraikastajia, luomu
iHerbin paras freebie ilmaistuote -nyt huikea proteiininäyte ilmaiseksi!

-Hinta $41.18 (~€32)
-Rahti $4
-Hinnasta on poissa 5% tarjous alennuksen myötä joka on nyt toistaiseksi

(huom: hinnat on suhteessa muutoksiin, kirjoitushetkellä tilauspaketti esimerkki oli verovapaa mutta hinnat ja tarjoukset voi muuttua)

YHT $45.18

Sama juttu kuin ensimmäisessä paketissa, tämäkin tulee läpi ALVittomasti suoraan kotiisi alle parissa viikossa. Kun tilaat nyt heti Global Mail by DHL rahdilla niin paketit ovat kotonasi arviolta kymmenessä päivässä. Jos haluat enemmän tuotteita ilman verojen maksamista niin tällä tavoin voit tilata verottomasti vaikka 3 pakettia kerralla.


Haluathan olla ensi kesänä kesäkunnossa


Kesään on aikaa enää noin 5 kuukautta... Järkyttävän vähän, eikö. Ehditkö vielä kuntoon?

Muistuta itsellesi jo nyt, että kesäkuntoon pääseminen ei ole kahden viikon prosessi, vaan ennemminkin monen kuukauden prosessi. Mitä aikaisemmin aloitat paremmin elämisen sitä varmemmin olet hyvässä kunnossa.

Tietyillä tavoilla ja rituaaleille tulet kenties olemaan jatkossa aina "kesäkunnossa", etkä pelkästään kesäisin. Sinusta voi olla siihen. Ethän ole valittava luuseri joka ei edes yritä. Sinusta ei voi sanoa PATHETIC, vaan sinulla on standardeja ja ylläpidät ne standardit jotka olet itsellesi asettanut.

Nyt on vihdoin aikasi kaivautua ulos kuorestasi ja tulla vihdoin huomatuksi. Muista, että sinulla ei ole mitään hävittävää. Häviät ainoastaan sillä jos et toimi nyt. Neljän kuukauden päästä on enää turha surkutella kohtaloasi(jonka itse valitsit), älä viivyttele siis.

Tässä inspiraatiota, sekä naisille että miehille.




Activator X lähteet ja viitteet:


Postauksessa olevien lähteiden lisäksi...

Monet tämän postauksen testosteroni viitteet ja lähteet olivat peräisin Tim Ferriss - 4 Hour Body kirjasta.

Activator X / K2 luettavaa Weston A. Price Foundation sivulta, kaiken kattava pitkä artikkeli:

On the Trail of the Elusive X-Factor: A Sixty-Two-Year-Old Mystery Finally Solved

http://www.westonaprice.org/fat-soluble-activators/x-factor-is-vitamin-k2

D-vitamiinin ja K-vitamiinin yhteisvaikutus

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/03/26/the-delicate-dance-between-vitamins-d-and-k.aspx

Vitamin D and Strength Training(and Remember Vitamin K2) – A Potent Combo to Reduce Dangerous Visceral Fat

Doubling of Vitamin D for Children Is Urged; I Also “Urge” K2, Menatetrenone (MK-4)

Activator X

Vitamin Deficiency

Suomenkielellä kattavaa tietoa K-vitamiineista

K2-vitamiinin myötä pienempi riski sairastua sepelvaltimotautiin

K2-vitamiini - D-vitamiinin kaltainen terveyden edistäjä?

Tufts University Confirms That Vitamin A Protects Against Vitamin D Toxicity by Curbing Excess Production of Vitamin K-Dependent Proteins

Vitamin A and Testosterone

Increase Testosterone Level Naturally With Vitamin A!

Who here takes Vitamin K supplements? How much and which brand?

"FORGOTTEN for Over 80 Years - Could this Be the New Vitamin D?"

Cod Liver Oil Basics and Recommendations

Are fermented foods (other than natto) a source of K2?

K2- how many of us are supplementing

Which Vitamin K2 Supplement is Best – MK-4 or MK-7?

Are the MK-4 and MK-7 Forms of Vitamin K2 Equivalent?

The nattokinase scam

http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_K

http://en.wikipedia.org/wiki/Weston_Price

Get Enough K2 or Activator X When Eating a Vegetarian Diet

Best sources of vitamin K2 (Menaquinone-4)

The important vitamin K2 - Dr Weston A. Price's powerful dental caries healer "Activator X"